دسته‌بندی نشده

بررسی بارکد خوان‌ها

تکنولوژی اسکن بارکد خوان :

شکی نیست که درک فناوری موجود در صنعت شناسایی اتوماتیک و حوالی آن ممکن است بعضی مواقع کمی دشوار باشد، اما بسیاری از ما تصور می کنیم این پیچیدگی تا حد زیادی به نرم افزار تولید بارکد، ادغام مؤلفه ها و فونت ها در برنامه های موجود، استفاده از دستگاه تک کاره مستقل و مواردی از این قبیل مربوط می شود. شاید واقعاً به ذهنتان خطور نکند که تنها نیاز به یک مقایسه و دسته بندی دارید تا بتوانید فناوری بارکد را از جنبه سخت افزاری درک نمایید.

محصولات سخت افزاری متفاوتی وجود دارند که برای رمزگشایی بارکد طراحی شده اند و در عین حال که ممکن است همه آنها هدف نهایی یکسانی داشته باشند، اما بارکد خوانها همگی به یک روش کار نمی کنند و هر یک مزایای مخصوص به خود را دارند.

بارکد خوان با تکنولوژی اسکن CCD (نوری)

عبارت CCD مخفف دستگاه بار جفت شده (Charge-coupled device) است و اسکنرهای CCD از یک منبع نوری متمرکز مانند لیزر برای اسکن الکترونیکی نماد بارکد و رمزگشایی آن استفاده می کنند. این نوع سخت افزار هیچ قسمت متحرکی ندارد و نسبت به اسکنرهای لیزری زمخت تر به نظر می رسد.

بارکد خوان CCD به طور کلی فقط بارکد های خطی (تک بعدی) را می خواند و توانایی خواندن انواع بارکد پستی یا دو بعدی مانند Intelligent Mail ، Postnet ، Data Matrix ، QR Code و موارد دیگر را ندارد. برخی از اسکنرهای CCD می توانند بارکد دو بعدی PDF417 را بخوانند، اما این روند به آسانی کار با دستگاه تصویربردار بارکد (بارکد ایمیجر) که در ادامه از آن صحبت خواهیم کرد، نیست.

 

بارکد خوان با تکنولوژی اسکن لیزری

بارکد خوانهای لیزری از نظر ظاهری شبیه به اسکنرهای CCD هستند، اما به نوعی یک دستگاه خاص به حساب می آیند؛ زیرا می توانند بارکدها را از مسافتهای بیشتری بخوانند و همین ویژگی باعث می شود اسکنرهای لیزری در مواردی که اسکن بارکد به راحتی امکان پذیر نیست، گزینه ای ایده آل باشند.

این نوع سخت افزار اغلب گرانتر از یک اسکنر CCD معمولی است ، اما می تواند بارکدهایی با چگالی کمتر و طولانیتر را نیز بخواند. بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی، اسکنرهای لیزری را برای خطوط پرداخت خود انتخاب می کنند. زیرا تکنولوژی لیزر به ویژه در خواندن بارکد روی قوطی های مدور و بسته بندی های انعطاف پذیر، بسیار مناسب است. اسکنرهای بارکد لیزری فقط انواع بارکدهای خطی (تک بعدی) را می توانند تشخیص دهند.

 

بارکد خوانهای 360 درجه (Omni-Directional)

بارکد خوانها با جهت 360 درجه، دستگاه های هندزفری هستند که برای اسکن مداوم انواع بارکدهای خطی روی یک سطح قرار می گیرند و یا روی یک دیوار سوار می شوند. برخلاف اسکنرهای لیزری و CCD ، اسکنرهای 360 درجه می توانند بارکدها را به صورت همزمان در چندین جهت بخوانند.

در صورت تکان دادن بارکد در مقابل اسکنر، دقت کمتری را از اسکنر دریافت خواهید کرد. این نوع اسکنرها را در هر صنفی می توان یافت، اما امروزه استفاده روز افزون مردم از این نوع اسکنرها را در مکان هایی مانند موسسات خرده فروشی که خطوط پرداخت خود به خودی دارند شاهد هستیم.

 

بارکد خوان وایرلس (بی سیم)

با ظهور فناوری بی سیم در سالهای اخیربارکد خوان های بی سیم تبدیل به گزینه هایی مقرون به صرفه و محبوب شده اند، به خصوص در موقعیت هایی که بارکد را نمی توان در کامپیوتر اسکن کرد و بنابراین اسکن باید با مقداری فاصله از کامپیوتری که با آن ارتباط برقرار می شود اتفاق بیفتد.

بارکد خوان بی سیم می تواند از نوع CCD ، لیزری، 360 درجه یا موارد دیگر باشد. این اسکنرها اگر نوع خاص آنها اجازه دهد، می توانند انواع بارکدهای خطی ، پستی و دو بعدی را اسکن نمایند.

 

این محصول بی سیم معمولاً در هر جایی از محدوده 9 متری الی 100 متری از پایه شارژر خود، می تواند با کامپیوتری که به آن متصل است ارتباط برقرار نماید و امکان ارسال اطلاعات به صفحه کامپیوتر شما را بدهد.

بارکد خوان با حافظه پرتابل (قابل حمل)

این دستگاه با حافظه قابل حمل شباهت زیادی به گزینه های بی سیم دارد؛ زیرا هر دوی آنها از لحاظ فیزیکی به کامپیوتر متصل نیستند. اما به هر حال اسکنرهای با حافظه پرتابل، تفاوتی اساسی با همتایان بی سیم خود دارند.

اسکنرهای بی سیم با این که از نظر فیزیکی به کامپیوتر متصل نمی شوند، اما باز هم با پایه شارژر خود ارتباط برقرار می کنند. اما اسکنرهای با حافظه قابل حمل، هیچ اتصال و ارتباطی با کامپیوتر ندارند. اسکنر داده ها را از طریق هر اسکن به کامپیوتر منتقل نمی کند.

 

در واقع این نوع اسکنرها داده های اسکن شده را درون حافظه خود ذخیره می کنند و برخی از مدل های آن حتی اجازه می دهند داده ها قبل یا بعد از اسکن به صورت دستی اضافه شوند. اسکنر با حافظه پرتابل پس از اتمام پروژه اسکن، داده ها را از طریق اتصال USB تحت فایلی همچون .csv یا ..txt به کامپیوتر شما منتقل می کند.

این موارد خصوصاً در هنگام شمارش موجودی در یک انبار بزرگ، کارهای میدانی یا چک کردن شرکت کنندگان حاضر در داخل و خارج از رویدادها و همایش ها بسیار مفید است.

علاوه بر مواردی که در بالا به طور خلاصه ذکر شد، انواع بسیار دیگری از اسکنرها نیز وجود دارند. مانند بارکد خوانهای قلم نوری، RFID خوان ها، خواننده نوار مغناطیسی و موارد دیگر. اما این موارد مخصوص اسکن های تخصصی بوده و بسیار منحصر به فرد هستند و بنابراین در دسته بندی های کلی قرار نمی گیرند.

بسیار مهم است بدانید که کدام نوع از اسکنرها بیشترین کاربرد را برای موارد استفاده در مشاغل شما دارند. بنابراین شناختن تفاوت های اسکنرها با هم و ویژگی های خاص هر یک، دارای اهمیت است. هیچ بارکد خوانی بهتر از نوع دیگر نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *